7 lucruri pe care trebuie să le știi despre dormit când ești gravidă

Aceste informații sunt pentru toate viitoarele mămici și pentru cele care plănuiesc să rămână însărcinate!

Schimbările corporale sunt o problemă obișnuită cu care se confruntă toate femeile însărcinate. Diferențele sunt atât de mari încât se simte un discomfort când stai în picioare, când ești așezată sau când mergi. Schimbarea se simte mai ales când dormi. Somnul nu mai e ceva confortabil, din cauza abdomenului care se mărește, a dificultăților de respirației, a urinărilor frecvente și a durerilor de spate.

Iată câteva sfaturi pentru a dormi bine:

1. Cel mai bine când ești însărcinată e să dormi pe partea stângă

E indicat să dormi pe partea stângă pentru că aceasta ajută la creșterea volumului de sânge și nutrienți care ajung la placentă.

2. Nu dormi pe burtă sau pe spate

Dormitul pe spate poate fi o poziție periculoasă, însă fiindcă este o poziție incomodă pe care nu o poți menține foarte mult timp, corpul atenționându-te că este cazul să schimbi poziția. Pentru că burtica este în creștere, toată greutatea uterului pune presiune pe coloana vertebrală și presează vena care transportă sânge de la inimă la făt și îl privează oxigen.

Dormitul pe burtă este sigur în prima parte a sarcinii, însă devine periculos atunci când sarcina avansează.  Din fericire, este destul de greu să ajungă să creeze probleme, pentru că este foarte incomod să dormi așa și nu vei reuși.

3. Folosește perne pentru gravide

Probelemele pe care le au gravidele cu somnul sunt cauzate de creșterea uterină. Este foarte important să stai confortabil pentru a nu permite uterului să preseze vena cavă. Există diferite tipuri de perne pentru gravide care te pot ajuta.

4. Schimbă poziția de somn în fiecare trimestru

În fiecare semestru apar simptome unice care fac  procesul de odihnă mai dificil. Caută poziția în care te simți cel mai bine.
5. Poartă haine largi atunci când dormi

Citește și:   7 trucuri simple pe care le poți încerca de sărbători

Este foarte important să te simți confortabil atunci când dormi și să porți haine care-ți lasă pielea să respire.

6. Evită să bei apă cu două ore înainte să dormi

Deși trebuie să te hidratezi foarte bine în general, în special în timpul nașterii, încearcă să reduci consumul de apă înainte de te pregăti de culcare, dacă nu vrei să te trezești des pe timpul nopții.

7. Pentru un somn perfect, uită de griji!

Bucură-te de această perioadă și concentrează-te pe ceea ce urmează să faci!

Citește și: 7 lucruri pe care trebuie să le facă o femeie gravidă înainte să nască

Când eşti însărcinată, trebuie să faci o mulţime de lucruri ca să te pregăteşti pentru venirea pe lume a bebeluşului. Site-urile și cărțile îți dau o mulțime de sfaturi – unele absolut inutile, iar altele care te pot stresa. De asemenea, magazinele te încurajează să cumperi o grămadă de lucruri necesare copilului, pe care ar trebui să le depozitezi într-o nouă casă.

Cu atâtea lucruri pe listă, e greu să știi care sunt chiar importante și care nu. Iată ce ar trebui să faci cu siguranță până sosește bebelușul:

1. Stai în liniște deplină
Fără plâns, fără mașini zgomotoase, fără cutiuțe muzicale ce cântă la nesfârșit aceeași melodie enervantă, fără jucării pe baterie, fără CD-uri, fără Elmo, fără țipete. Liniște.

2. Fă cele mai lungi dușuri din istoria omenirii
Folosește masca aceea de păr pe care ai aplicat-o doar o dată, fiindcă trebuie să o lași 45 de minute. Epilează-te cu foarte mare grijă. După ce se naște copilul, te vei bucura de un duș de 10 minute ca de o excursie pe o insulă exotică.

Citește și:   12 lucruri care se schimbă când ești gravidă

3. Citește o carte
Nu una despre sarcină, ci una cu acțiune și personaje, pentru care trebuie să fii trează și coerentă ca să înțelegi ce se întâmplă. Mergi chiar acum și alege o carte, fiindcă nu vei mai putea citi nimic de genul timp de vreun an după ce apare copilul.

4. Trage un pui de somn
Nu cred că e necesară vreo explicație.

5. Adună toate lucrurile din casă care se pot sparge sau îi pot face rău micuțului

Unele dintre cele mai drăguțe lucruri ale tale vor fi stricate. Nu te gândi că dacă le păstrezi la înnălțime vor fi în siguranță.

6. Vorbește mult la telefon despre… nimic
Când va veni copilul, vei avea multe lucruri de spus, dar nu vei mai avea timp, cel puțin nu încă doi ani de-atunci încolo.

7. Du-te undeva. Chiar acum
Serios, ia-ți cheile și portofelul și du-te undeva. Oriunde. Nu contează. Important e să te mai bucuri de o plecare pe nepusă masă, fără vreo pregătire. Îți vei mulțumi mai târziu.

 

Citește și: 12 lucruri uimitoare se întâmplă în corpul tău când ești însărcinată

Perioada în care ești însărcinată este una minunată pentru orice femeie. Chiar dacă se întâmplă să ai dureri sau să se întâmple lucruri ciudate în corpul tău, atunci când îți vei ține minunăția în brațe, vei uita de toate greutățile.

Iată 12 dintre cele mai nebunești efecte pe care le are sarcina asupra corpului tău:

1. Pierzi controlul vezicii

Nu numai că trebuie să mergi la baie tot timpul, dar vei face puțin pipi și când vei strănuta, când vei tuși sau chiar când vei râde.

2. Ai putea să ai scurgeri de lapte înainte să vină copilul

Citește și:   8 secrete ca să arăți sexi în timp ce ești gravidă

Lactația timpurie se întâmplă în ultimele luni sau săptămâni de sarcină când corpul tău e cu adevărat pregătit pentru copil.

3. S-ar putea să ai nevoie de pantofi mai mari

Asta se întâmplă pentru că trupul tău reține mai multe lichide în timpul sarcinii, iar uteru pune presiune asupra venelor atunci când se dezvoltă, ceea ce încurcă transportul sângelui la extremități.

4. Pielea ta și-ar putea schimba culoarea

Datorită hiperpigmentației se produce mai multă melanină ceea ce ar putea duce la decolorarea pieli, mai ales pe frunte și pe obraji.

5. Gingiile ți-ar putea sângera

Asta s-ar putea întâmpla datorită circulației sanguine crescute și schimbărilor hormonale.

6. Ai putea avea arsuri la stomac

Hormonii de sarcină pot face ca mușchii ce împiedică acidul să urce pe esofag să se relaxeze. Evită să mănânci câteva ore înainte de somn și dormi cu capul și pieptul într-o poziție mai ridicată.

7. Părul ți se va îngroșa

Asta se întâmplă datorită hormoilor din corp, dar va reveni la normal după ce naști.

8. S-ar putea să ai o linie ciudată pe stomac

La trei din patru femei însărcinate apare o linie neagră pe abdomen, cauzată tot de hormoni.

9. Simțurile tale vor fi mai ascuțite

De bine sau de rău, vei simți gusturile și mirosurile foarte diferit.

10. Vei avea mâncărimi

În ultima parte a sarcinii, pielea de pe stomac va fi foarte uscată din cauza hormonilor și se va întinde fiindcă bebelușul crește.

11. S-ar putea să ți se schimbe vocea

Corzile vocale s-ar putea umfla datorită nivelului modificat de estrogen și progesteron.

12. Pielea ta va străluci

E adevărat. Asta se întâmplă datorită circulației sanguine crescute.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.